Keväinen Kustom Kulture Show 23 osoittautui arvoisekseen käsintehtyjen pyörien ja autojen näyttelytapahtumaksi. Alan harrastajat olivat tuoneet 11.-12.2.2023 Kaapelitehtaalle näytteille useita kymmeniä toinen toistaan näyttävämpiä moottoripyöriä ja autoja. Näyttelyyn osallistui huippulahjakkaita tatuoijia, vaatealan ammattilaisia, kynäruiskumaalareita ja pinstraippaajia.

Von Dutch oli ensimmäinen vapaanmuodon straippari. Kuningasten isä ja custom-maalaamisen keksijä. Hänen taiteestaan – pinstraippauksesta – sai alkunsa kustom-alakulttuuri, alakulttuurien kansanliike, jolle yhteistä on tarkoituksellinen shokkiarvo ja arkipäiväisyyttä ylenkatsova asenne.

Nyt järjestetty tilaisuus oli järjestyksessään yhdeksäs näyttely

Kustom Kulture Show on tehnyt perinteisesti hyvää järjestämällä taidehuutokaupan, jonka tuotto lahjoitetaan Mieli ry:lle lasten ja nuorten mielenterveystyön hyväksi.

Kuvakooste Kustom Kulture Show´n näyttelystä 11.2.2023

Moottoripyörät 

Ismo Keski-Korpi osallistui näyttelyyn kutsuttuna keskeneräisellä pyörällä. Koko komeus nähdään vielä tämän vuoden näyttelyssä
Upea yksityiskohta moottoria kiertävistä metalliputkista ja messinkiset mutterit. Toinen bensatankin “korkki” – pienten yksityiskohtien taiteellisuutta

 

Autot

Show is over. Dear ladies let go home

Tarvikkeet ja taideteokset

Kustom Culture Show 23 oli tiivis paketti huipputaidokkaista pyörä, autoja. Näyttelyssä oli taitavia alan käsityöläisiä ja taiteilijoita eri puolilta maailmaan. Iltaohjelma koostui muun muassa hard- ja clasic-rockin, coutryn ja rockabillyn räjähtävistä sävellistä, jotka tunkeutuivat kuulijan ytimiin. Puolen yön maissa burlesque tähden esitys yhdisti perinteiseen taiteeseen ripauksen röyhkeyttä ja akrobatiaa. Mutta näyttelyn hengen loivat alan harrastajat ja näyttelyyn osallistunut asiantunteva ja omaperäinen näyttely-yleisö.

Ystäväni Ismo Keski-Korpi on tuttavuudemme aikana puhunut kahdesta omahenkisestä näyttelystä, joita ei kannata missata – Ruotsin Norrtäljen Custombikehow ja Kaapelitehtaan Kustom Kulture Show. Vuoden 2024 on Kustom Kulture Show`n 10-vuotisjuhlatapahtuma – tiedoksi ennakkomainontana.

Suuren espanjalaisen taidemaalarin Pablo Picasson yksi elämään jääneistä lentävistä lausahduksista kuuluu: ”Monet ihmiset sanovat minulle, etteivät he pidä taiteestani, koska eivät ymmärrä sitä. No, minä en ymmärrä kiinan kieltä eikä se tarkoita, ettenkö pitäisi siitä”. Minä olen ihaillut näitä liikkuvia taideteoksia ja niiden rakentajia. En ymmärrä sitä maailmaa, mutta pidän näiden harrastajien käsityönä tehdyistä liikkuvista taideteoksista. Niissä on aitoa kauneutta ja kustom-kulttuuria, mutta myös moottoripyöräilyn mystiikkaa. Nautittavaa taidetta katseltavaksi.

Teksti ja kuvat © Jorma Ursin. Kuvien käyttö ilman lupaa kielletty. Jos haluat käyttää kuviani, ota minuun yhteyttä. Yhteystietoni löydät yhteystiedot sivulta.

Lähdeaineisto: Kustom Kulture Show 2023, Kaapelitehdas, Pekka Mannermaa, straippaus

SEURAA INSTAGRAMISSA: