Moottoripyörämessut kokosivat alan toimijat kiinnostavine uutuuksineen, palveluineen, varusteineen ja neuvontapalveluineen Messukeskukseen. Lisäksi näyttelyssä oli motoristijärjestöjen omat neuvontapalvelut hyvin esillä. Messuilla vieraili 3.-5-2. 2023 aikana yli 56 000 kävijää. Ensi vuonna nähdään 2.- 4.2 2024 – laita kalenteriisi.

Messukeskuksessa tarjoiltiin rakennettujen pyörien nelisarjainen kilpanäyttely Petrol Circus Custom Bike Show, johon osallistui yli 100 pyörää. Petrol Circus  on mittakaavaltaan ainutlaatuinen Euroopassa kaupallisen tapahtuman yhteydessä järjestettävä kilpanäyttely.

Keski-Suomen Ismo Keski-Korpi menestyi erinomaisesti pokkaamalla kahdessa sarjassa – Custom ja Classic sarjoissa kaksi kakkossijaa pyörillään H-D Shovel ja Blackburne Boardtracker.

Custom-sarjan 2. sija H-D Shovel
Classic sarjan 2. sija, Blackburne Boardtracker

Kuvakooste näyttelystä perjantailta ja lauantailta

Petrol Circuksen sisäänkäynnissä vieressä Japsistaran osasto imi näyttelyvieraita kuin imuri. Tavattiin tuttuja, vaihdettiin kuulumisia ja ihasteltiin japsipyöriä.

Petrol Circus Custom Bike Show

Classic-sarjan 1. sija Royal Enfile “Mumbai Ripper”

Custom-sarjan 3. sija H-D-V-Rod vihreä

Custom-sarjan voittaja, tuomariston valinta ja eniten ääniä saanut Indian Super Scout

Nuoren rakentajan palkinnon nappasi Toni Honkanen pyörällään Honda Monkey “Esso”

Yksipyöräinen näyttelyn erikoisuus

Custon-luokassa kilpaillut Janne Anttilan Monowheel oli eittämättä näyttelyn erikoisuus. Pyörällä voi ajaa, vaikkakaan ei se Janne Anttilan mukaan kovin nautittavaa. Moottorina on englantilainen 100 kuutioinen JAP-moottori, jota on käytetty vesipumppujen ja generaattoreiden pyörittämiseen. Jos suuri pyörä kiinnittää huomion, löytyy Monowheelstä paljon kauniita yksityiskohtia.

Messut ja neuvonta 3. ja 4.2.2023 – kuvakooste

Yhteenveto

Messualuetta parin päivän ajan kierrellessäni kiinnitin huomion, että isommat pyörät kiinnostivat enemmän kuin pikkupyörät. Varusteiden kauppaa tehtiin liki joka puolella tiuhaan tahtiin. Lauantaina messuvieraat olivat iältään nuorempia kuin perjantaina.  Naisten osuus nousi verrattuna perjantaihin. Naiset nousivat innolla pyörien satulaan tunnustelemaan pyöriä.  Yli 56 000 kävijämäärä osoitti, kuinka tärkeänä motoristit pitävät MP-näyttelyjä. Motoristit ovat sitoutuneet omaan harrastukseensa, näyttelyyn tullaan uutuuksien perässä, mutta se on samalla motoristien sosiaalinen tapahtuma. MP-23 messuilla oli hyvä tunnelma.

Aikatauluja ja Petrol Circus palkitut voittajat

Keski-Suomen Moottoripyöränäyttely 15.-16.4.2023 Jyväskylän Hipposhallissa

Suuret moottoripyörien koeajopäivät järjestetään tänä vuonna 5.6. Oulussa, 6.6. Jyväskylässä, 7.6. Tampereella, 8.6. Turussa ja 9.6. Helsingissä

Petrol Circus Custom Pike Show´n palkitut voittajat:  https://mp.messukeskus.com/messuilla/custom/

Teksti ja kuvat © Jorma Ursin. Kuvien käyttö ilman lupaa kielletty. Jos haluat käyttää kuviani, ota minuun yhteyttä. Yhteystietoni löydät yhteystiedot sivulta.

SEURAA INSTAGRAMISSA: