Kalastuksen lumo on voima, joka hallitsee suurta joukkoa miehiä ja naisia kesät talvet. Kalatarinani eivät ole eivätkä tule liittymään superkalaretkiin ja -saaliisiin. Pysyn edelleen siinä kalastamisen ytimessä: kalastaminen on ystävyyttä, terapiaa ja saalista saadaan, kun kala on syönnillään. Näin mikään ei voi mennä kalastamisessa pieleen.

Tämän lokakuun 2022 kalaretken tarjoilen ympärivuotisilta kalastuspaikalta Muuramen Raudanjärveltä. Reissua sävytti lokakuun ruska, kalaonneakin oli sen verran, ettei ilman jääty.

Kaksi miestä virvelöi

Raudanjärvi

Paasivuorentien päässä oleva virkistyskalastupaikka on Muuramen osakunnan hallinnoima erityiskalastuskohde. Kalastaminen edellyttää lain mukaisen kalastusluvan. Rauhoitus- ym. kalastuksesta annettuja määräyksiä on noudatettava. Vuosina 2018-2020 istutettujen kirjolohien keskipaino on ollut noin 1.2 kg. Kesällä 2020 istutettiin erä lähes 3,0 kg kirjolohia.

Raudanjärven päivä

Sää oli pilvinen, pohjoistuuli sai lammen pinnan väreilemään ja ilman tuntumaan kylmältä. Iltapäivällä alkoikin sitten tämän syksyn tapaan sataa. Päivän yhteenvetona kaunista ruskamaisemaa, kaveruutta ja yhdessäoloa sekä kalasaaliina yksi kirjolohi.

Raudanjärven ympäri kiertää lankkupolku, jota pitkin on mahdollisuus kiertää koko lampi ympäriinsä. Paikka paikoin lankkupolku on oman aikansa päässyt rapistumaan.

Pitkospuut ovat paikkapaikoin kaposet kulkea

Miksi ei kala syö

On olemassa erilaisia kalakalentereita. Kummasti ne tuntuvat aina paikkansa pitävät. Kala ei syö, sanoo kalastava kansa, kun kala ei nappaa uistimeen tai syöttiin.

Hauki lienee tyypillinen suomalainen – siis kala – se iskee aina ja on kuin humalainen suomalainen mies, joka menee kaikkien päälle. Siksipä haukea saa vaikka rautanaulalla.

Raudanjärven päivän saalis: yhdessäloa, lammen ympäri kävelyä, nuotioruokailua, armoton määrä lipan heittoa ja yksi reilu kiloinen kirjo. Ei yhtään paha ”kolmeen pekkaan”.

Raudanjärvi on Muuramen osakaskunnan hallinnoima erityiskalastuskohde

Raudanjärven hyväolon päivän kuvakooste

Pitkopuut pikku hiljaa kaipaa uusimista

Raudanjärven nuotiopaikka
Raudanjärven nuotiopaikka
Vaivero
Juolukka
Luonnon omaa taidetta
Ruskan maalaama metsämaisema

Raudanjärvi on myös ympärivuotinen pienen matkan päässä oleva kirjolohien kalastuspaikka. Suosi lähialuetta.

Valokuvat ja teksti © Jorma Ursin. Kuvien käyttö ilman lupaa kielletty. Jos haluat käyttää kuviani, ota minuun yhteyttä. Yhteystietoni löydät yhteystiedot sivulta

 

SEURAA INSTAGRAMISSA: