Hymyilevän Motoristin kevätpäivä järjestettiin 45. kerran 18.5.2024. Tapahtuma kokosi 3200 moottoripyörää Suomen Moottoripyörämuseolle. Tapahtuma on saanut alkunsa jo vuonna 1977 Helsingissä nimellä ”Motoristin kevätpäivä”.  Tapahtuman järjestäjä vaihtuu vuosittain. Suomen Motoristit ry SMOTO toimii tapahtuman suojelijana.

Pyörien kokoontuminen tapahtui aamupäivällä. Tervetuliaispuheet klo 12.00, jonka jälkeen klo 13.00 Paraatiajo starttasi 42 km pitkä Paraatiajo. Kärjessä ajoi poliisimoottoripyörä.

Päivän ohjelmassa oli kiertovanteen luovutus, musiikkia, ruokailua ja yhteistyökumppaneiden tervehdyksiä. Iltabileet alkoivat klo 18.00 teemalla Rock´n Rollia ja hyvää meininkiä musiikkimestarina Dimitri Keiski Band.

Kuvakooste päivän päätapahtumasta.

Pyörät reunustavat kadun varret ja uusia tulee solkenaan
Pyörät siistissä rivissä kadun varrella odottaen lähtöä
Moottoripyöräpoliisi ajoi Paraatiajon kärjessä
Smoton toinen pyöristä
Ja kun Joulupukin maassa ajellaan, joulupukki ja muori ovat ajossa mukana

Kurkistus Moottoripyörämuseoon

Mitä tänään syötäisiin

Tapahtumamaikalla tuoksui monenmoinen. Makkaraa, makkara-peruna-annos jne..

Yksi seikka kiinnitti huomioni. Ruoka-annosten hinnoittelu lähenteli ravintolahintoja. Mielestäni huolestuttava piirre kohti kesää mentäessä.

Tapasin ystäväni ja hän houkutteli minut ”ruokatorille”. Jotain brutaalin näköistä? Tyypillistä suomalaiseen suureen kansanjuhlaan? Katsotaan!

Palvaamon possua
Herkullisen näköistä ja tuoksuista lautasella
Veskun ravintoannos antoi hänelle puhtia – hävisin kädenväännön

Kotimatkalle illan suussa

Kohti auringonlaskua – Vääksy – Asikkala – Pulkkilanharju  ja edelleen kohti Jyväskylää. Lämmin, liki tyyni, upea ilta ajalle ilman kiirettä. Olihan vielä takana upea ja tapahtumarikas päivä.

Pysähdyin Sysmän S-Marketin parkkiin ja tapasin ystäväni siellä. Kun tulin kaupasta, hän oli ottanut ilon irti illasta. Istahtanut ilta-auringossa puun varjoon syömään S-Marketista ostamansa pikaruuan.

Kohteena välietappi Luhangassa. Hyppäsimme hetkeksi pyöriltä. Nautimme elämästä ja uuden Reeti-ravintolan herkuista. Korkkasimme uuden herkkusuiden olohuoneen Päijäne-terassilla.

Kuin kohtalon oikkuna – tämäkin reissuni päättyi ennennäkemättömään moottoripyörään. Pienenä yksityiskohtana oli se, että tämän venäläisen pyörän etulokarissa oli tuttu keskisuomalaisen motoristiyhteisön tarra – terveisiä Kuusaan Koskikahville.

Kaksi hymyilevää motoristia jatkoivat kahden letkassa matkaansa kohti auringonlaskua ja Jyväskylän Yläkaupungin yötä.

 

Valokuvat ja teksti: Teksti ja kuvat © Jorma Ursin. Kuvien käyttö ilman lupaa kielletty. Jos haluat käyttää kuviani, ota minuun yhteyttä. Yhteystietoni löydät yhteystiedot sivulta.

 

Lähdeaineisto: Hymyilevän Motoristin Kevätpäivä 2024

SEURAA INSTAGRAMISSA: