Kylpyläloma Holiday Club Tampereen Kehräämössä Näsijärven rannalla on nyt syksyllä sopiva kohde kiireen kesyttämismatkalleni. Tyttäreni Nina oli lahjonut minut syntymäpäiväni kunniaksi nautiskelulomalle kylpylään. Moottoripyöräilykausi oli v. 2023 osalta taputettu ja pyörä oli jo talvisäilössä. Nyt saisin kävellä myös punaisella matolla.

Punaisten mattojen kylpyläloma

Koska olen Tampereella, käyn myös runsaat 120 vuotta vanhassa kauppahallissa myös kesyttämässä kiirettä. Nautin kauppahallin nostalgiasta. Ja ostan sieltä huomenna jotain kotiin syötäväksi. Nyt kuitenkin Kylpylä Kehräämöön.

Kylpyläloma Kehräämössä

Kylpylä sijaitsee idyllisessä Lapinniemessä. Kylpylän vastaanotto, kokoustilat, ravintolapalvelut sekä kylpyläpalvelut sijaitsevat puuvillatehtaan ensimmäisessä kerroksessa. Uudistetut lomahuoneisto sijaitsevat puuvillatehtaan toisessa kerroksessa. Punatiilisen vuonna 1899 valmistuneessa kehräämörakennuksessa huonekorkeus on jopa 4,90 metriä – huoneessa ei happi lopu ihan äkkiä.

Hotellihuoneet sijaitsevat pihan ja parkkialueen puolella korkeassa tornitalossa. Autojen pysäköinti on piha-alueella ja pysäköintihallissa.

Kylpylän käytävillä tauluin ja somistein näky kunnioitus kylpylän sijaitipaikkaan sekä kehräämörakennuksen historiaan.

Holiday Club Kylpylä Kehräämön pääsisäänkäynti sijaitsee Lapinniemenranta 12 ja huoneistohotelli sisäpihan puolella
Ruskan värit valloittaneet kehräämön seinät
Huoneistohotellin huone on varustukseltaan hyvä ja sävyltään rauhallinen
Niin huoneistohotellin tiloissa kuin  Kehräämörakennuksessa henkii arvostus sijaintipaikalle ja vanhalle kehräämölle

Huvivenesatama

Laaja venesatama on vaikuttava kesäkauden maisemakohta. Venesataman vierestä alkaa ulkoilupolku idyllisinen pienine paviljonkeineen. Tein vajaan tunnin kävely Näsijärven rantamaisemissa. Vastarannalla siinsi Tampereen korkea maamerkki, Näsinneula.

Venesatama syyskuun lopulla

Lapinniemen ulkoiluraitti

Lapinniemen ulkoiluhetkeni sävytti auringonlasku. Lenkkeilijöitä, illansuun kävelijöitä sekä huvimajoissa iltahetkeään viettäviä nautiskelijoita oli runsaasti.

Lapinniemen rantaraitti

Kylpyläloma, rauhoittumiseni tyyssija

Kun laitoin kylpytakkia huoneessa päälleni, nautinto-odotukset hieronnasta, saunan löylyistä, hierovista vesisuihkuista ja uimisesta nousivat tappiinsa.

Olin varannut etukäteen hieronnan varmistaakseni, että saan sen ja toivomaani aikaa. Varaus kannattaa tehdä etukäteen.

Hieronta – apua – kuinka lukossa hartiani olivat. No, rehellisesti sanottuna, hieronnan jälkeen ne olivat lievästi sanottuna vain hyvin arat. Sauna ja sitten pulahdus uima-altaaseen. Hierontasuihku helpotti arkoja hartioitani. Reippaan tunnin läträäminen sai vatsani kurnimaan.

Ravintola Cotton

En halunnut ottaa mitään riskiä tälle päivälle. Kylpyyn mennessäni varasin ravintolaan pöydän.

Tarjolla oli härkää, lohta, possun niskaa, vuohenjuustolla täytettyä portobelloa ja metsästäjän broileria. Helppo valinta, ”Härkää Cafe de paris”, 180 g härän ulkofilettä maustevoilla, paahdettuja kasviksia ja maalaisranskikset sekä palanpainikkeena iso huurteinen olut. Saakoon kroppa ja mieli nautintonsa.

Ravintola Cotton on kukitettu vanhan puuvillatehtaan muistoksi ”pumupulikukilla 

Kohteenani Tampereen kauppahalli

Tampere on kotimaan kaupunkimatkailuni suosikki – kaupunki, johon ei koskaan kyllästy.

Piipahdan aina keskustassa sijaitseva kauppahallissa. Se on pohjoismaiden suurin elintarvikehalli. Ikää sillä on runsaat 120 vuotta. Kauppahallissa on nostalgiaa, ja omanlaista taikaa.

Laatua ja herkkuja 

Tarjolla on tuoretta kalaa, lihaa, leipää, kasviksia, hilloja, mehuja, juustoja jne. Mikä viini sopii ostamiesi juustojen kanssa? Saat vastauksen juustokauppiaaltasi. Oletko kyläreissulla, löydät niin kukat kuin kakut kylään vietäväksi. Jos tulet kaamoksen aikana, osta virtaa vitamiineistä – tai makeiskaupan suklaasta.

Nauti ja napostele

Kauppahallissa on tunnelmaa. Istu alas viihtyisään kahvilaan tai pikku ruokapaikkaan. Kauppahalli on kaupungin ässä. Siellä taatusti kiire katkeaa.

Kuvakooste Tampereen kauppahallista

Kauppahallin pääsisäänkäynti on Hallituskatu 10. Toinen sisäänkäynti on Hämeenkatu 16

Yhteenveto

Nautin elämästäni. Hetkestä kiitävästä. Elämä on parasta huumoria, rakastan kauniita kukkasia ja valopalleroita.

Valokuvat ja teksti © Jorma Ursin. Kuvien käyttö ilman lupaani kielletty. Jos haluat käyttää kuviani, ota minuun yhteyttä. Yhteystietoni löydät yhteystiedot sivulta.

Lähdeaineisto: Holiday Club Kylpylä Kehräämö, Tampereen kauppahalli

SEURAA INSTAGRAMISSA: