Kärkisten sillan kulpeella kesäravintola Konstan kuppila on uudistunut täysin. Sunnuntaille (18.7.) ennakoitiin myrskyä – se tuli nopeasti täyttäen kadut vedellä ja meni menojaan. Kello 14 aurinko alkoi paistaa ja taivaalle ilmestyi poutapilviä. Pyörän selkään ja katsomaan mitä Kärkistensalmelle kuuluu; uudistunut Konstan kuppila. Pihalla kaiken huomion imee rajun näköinen moottoripyörä, jota Suomen rumimmaksi tituleerataan.  Ensin kävin jututtamassa Kärkisten sataman laiturilla rouvaa, joka onki kissalleen ahvenia. Pikku ahvenia nousi tiuhaan. Oli sit iloinen ihminen.

Konstan kuppila – kesäkahvila

Kärkisten sillan kupeella kesäkahvila on uudistunut kokonaisuudessaan  – hyvä juttu. Kahvila on toiminut jo muutaman kuukausien pihalla olevassa suuressa rakennuksessa. Minä maistoin Mykän mummon voipiirakan, hyvältä maistui. Piirakoita varmistetaan alkuperäisen ohjeiden mukaan Jyväskylän Säynätsalossa.

Suomen rumin moottoripyörä

Onko tässä Suomen rumin pyörä, kysyi Maaseudun Tulevaisuus 3.9.2016 artikkelissaan. Pihalla seisoo Neuvosto-Ukrainassa valmistettu Dnepr. Alkuperäisen moottorin tilalle vaihdettu 40-hevosvoimainen MeMZ 968-autonmoottori hyrrää tasaisesti. Menopelissä ja sivuvaunussa on rutosti ruostunutta rautaa ja muista lisävermeitä.

Muuramelainen Heikki Liuhanen omistaa tämän rajun näköisen menopelin. Bensatankissa pyörii häränsilmä kovaa vauhti, sillä moottori imaisee 16 litraa satasella. Ei ole pyörän rakentajalla ollut mielikuvituksen puutetta – niin moni-ilmeinen sivuvaunupyörä oli.

Pyörää ei ole pesty koskaan ja se viettää ulkona vuoden ympäriinsä. Jos painaa murhe tai ei muutoin hymyilytä, ajelkaa Kärkisiin, pahin stressi on hävinnyt jo ajon aikana. Pyörän vieressä alkaa sitten jo naurattaa.

Maaseudun Tulevaisuus on 3.9.2016 kirjoittanut moottoripyörästä enemmän – jos kiinnostaa enemmälti, Googletta. (Onko tässä Suomen rumin pyörä, Maaseudun tulevaisuus)

Valokuvat ja teksti © Jorma Ursin

Maaseudun Tulevaisuus 3.9.2016

SEURAA INSTAGRAMISSA: