Jyväskylän moottoriklubi ry järjestää kuukauden jokaisena tiistaina motoristeille avoimet kokoontumisajot (säävaraus). Kokoontuminen Neste Tourula, kello 18.00. Kokoontumisajot suuntautuvat keskisuomalaisille teille halki pelto- ja metsämaisemien sekä kylien. Puolivälin krouvina on hyvästä ruuasta tai pikkupurtavista tunnettu kahvila tai ravintola. Puolivälin krouvin jälkeen porukka jakautuu pienempiin ryhmiin ja palaa takaisin Jyväskylän. Ilta-ajo kestää noin 2-3 tuntia kohteesta riippuen. Syyskuu ajot ajettiin 14.9., 21.9. ja 28.9. Jokaisesta ajotapahtumasta on lyhyt kuvaus, valokuvakooste sekä kuukauden kuva. Hyppää kyytiin. Valokuvat ja teksti © Jorma Ursin

Kuukauden kuva: Hirvaskangas

Tiistai 28.9.21 – Shell Hirvaskangas, Hirvaskangas

Tourulan Nesteen parkkipaikalla 6 pyörää ja klubilaista. Ei muuten ole yhteään ”pöllömpi” rekkari taustoineen – mikä maa mikä, mikä seura. Helkamarja, Jukka, Seppo ja Markku ”löivät viisaat päänsä yhteen” – siinä illan reitti – Laukaan kautta Suolahteen, Hirvaskankaan kautta Jyväskylään.

Seppo veti letkan Hirvaskankaan Shellille, josta kahvittelun jälkeen Markku lähti vetämään letkaa jo pimenevässä illassa, valoa antoi 4-tien tievalot ja sininen taivas.

Ajot vuodelta 2021 on nyt taputettu, pyörät talvisäilössä ja mieli jo ensi keväässä

Niin meni tämäkin kesä, ensimmäinen tiistai-ajo oli 11.5. ja arvioisin, että pikkuhiljaa myös tiistaiajot hiljenevät odottamaan kevättä 2022. Porukkaa kokoontui Tourulan Nesteelle kaiken kaikkiaan 16 kertaa. Ajoillat olivat hyvähenkisiä ja myös paljon muistoja reissuilta on jäänyt mieliin. Omalta osaltani kiitos kaikille yhteisistä ajoilloista. Turvallisia kilometrejä niille, jotka vielä syysiltojen viiletessä ajavat. Jatketaan kesällä 2022 siitä mihin syyskuun 28.9.2021 jäätiin.

Tiistai 21.9.21 – Petäjäveden kirkko, Petäjävesi

Pilvipeitteen aukoista syysillan aurinko hellii. Pieni keskusteluhetki, Helkamarja, Seppo ja minä  – auringonlaskun ajajat  – matkaamme kohti auringonpaistetta Helkamarjan vetäessä letkamme Petäjävedelle. Kintauden pieni joki, vehmas maisema ja kivinen rautatiesilta on maalauksellinen näky erityisesti ilta-auringon kullatessa maiseman (arkistokuva). Petäjäveden vanha kirkko on aina kaunis auringonlaskun aikaan. Laskeva ilta-aurinko ”maalaili” kauniiksi kirkon ja puiden ruskan kauniiksi. Kyläsepällä iltapalat ja hämärtyneessä illassa paluu Jyväskylään. Mukava lenkki viileähkössä ja aurinkoisessa syyssäässä.

Tiistai 14.9.21 – Ympyrälenkki Jyväskylä-Laukaa -Jyväskylä

Tourulan Neste, 14.9.2021, klo 17.55, ”Hei tytöt ja pojat, meit oli raitilla poikia kaksi”…. Ajokelit ei kun paranevat, aurinko paistaa ja ruska loistaa – pienistä pilvistä viis. Sekös meitä kutkutti, mut jurnutti heit´, jotka eivät tulleet. Minne ajetaan – kauppaan syömistä ostamaa, Vesku taholleen minä omalleni. Näin päätimme. Ajoreittini Seppälän Prismaan – Vaajakoski – Leppävesi – Vihtasilta – Laukaa sekä Vehniän tietä Tikkakoskelle ja siitä suorinta tietä Seppälän Prismaan, noin 90 km. Yksi pysähdys pitää lenkillä aina olla – Pyörä tienvarteen, boxista pieni pakasterasia – ja mies metsään. Iltapalaksi kotona marinoitumassa kaalisalaattia ja nyt höysteeksi ajoreitin varrelta poimittuja, perunanuijalla survottuja puolukoita – nami. Kokoontumisajo – terapiaa ja hyötyliikuntaa.

Teksti ja kuvat © Jorma Ursin. Kuvien käyttö ilman lupaa kielletty. Jos haluat käyttää kuviani, ota minuun yhteyttä. Yhteystietoni löydät yhteystiedot sivulta.

SEURAA INSTAGRAMISSA: