Jyväskylän Moottoriklubi ry järjestää kuukauden jokaisena tiistaina motoristeille avoimet kokoontumisajot (säävaraus). Kokoontuminen Neste Tourula, kello 18.00.    kokoontumisajot suuntautuvat keskisuomalaisille teille halki pelto- ja metsämaisemien sekä kylien. Puolivälin krouvina on hyvästä ruuasta tai pikkupurtavista tunnettu kahvila tai ravintola. Puolivälin krouvin jälkeen porukka jakautuu pienempiin ryhmiin ja palaa takaisin Jyväskylän. Ilta-ajo kestää noin 2-3 tuntia kohteesta riippuen. Kesäkuun ajot ajettiin 1.6., 8.6., 15.6., 22.6. ja 29.6. Jokaisesta ajotapahtumasta on lyhyt kuvaus, valokuvakooste ja kuukauden kuva. Hyppää mukaan. Valokuvat ja teksti © Jorma Ursin

Kuukauden kuva: Kesäkioski IhmeTupa, Puutossalmi

Tiistai 29.6.21 – IhmeTupa, Puutossalmi

Neste Tourulan pöydässä ja mittarikentällä valmistaudutaan 29.6.21 tiistai-lähtöön, nyt poikkeuksellisesti jo klo 16.30 suuntana Laukaa, Konnevesi, Rautalampi. Matkaupaussi vähän ennen Koskeloa. Kun ajopaussin naurut oli naurettu, siitä 9-tietä edelleen kohti Puutossalmen lossirannan kesäkioski IhmeTupaa.

Mikä on ihmetupa

Tänne motoristit kokoontuvat tiistaisin. Tuttuja kasvoja tavattiin heti alkuunsa. Kuunnellanpas miten yrittäjä rouva määrittelee Ihmetuva. ”Tätä touhuva myö on piettynnä yl 10 kessee –  vähäsen sinne päin.  Ei tämä oo vaun kuopiojolaesten oekeus, tänne tulloo kaikki savolaiset, jotka vuan kynnelle kykenöö. Tulloo tänne immeisiä nuapurmuakunnistain. Jos vuan joku tästä ohi ajoo hurrauttaa, tuatusti pysähtyy kahtomaan mittee tiällä on männeillään.”

Puutossalmen lossi ja Puutossalmi

Kesäinen ilta on täynnä puheensorinaa ja hyvää mieltä. Klubimme tiistai-ajojen yhdeksi perinnekuvaksi on muodostumassa kahvipaikkaa luonnehtiva laiva tai vesialus. Puutossalmen lossi ylittää 482 metrin matkan kylän puolelta Soisalon saareen.

Noin 600 asukkaan Puutossalmen kylä sijaitsee Kuopion eteläosassa, Kallaveden Puutosselän ja Sotkanselän välissä sijaitsevan salmen länsipuolella.

Tiistai 22.6.21 –  Säynätsalon satama

Paahteisen helteen koetellessa kymmenkunta uskollista kokoontui Tourulan nesteelle. Nahkapalttoo varjostakoon pyörää ennen lähtöä.  Tourulasta Isolahden ja Muuramen kautta Säynätsalon venesataamaan. Matka ei ollut pitkä, mutta ajopuvun alla t-paita kyllä kostui hiestä. Mikä saa motoristimiehen herkäksi ja hymyileväiseksi – olipa paikka Laukaan satama, Kangasniemi tms. – se on jäätelö tai pehmis! Liekö vesihiisi noussut sihisemään rannalle – näyttävä taideteos. Onko mitkään toinen rakennus saanut suunnittelijoiden ja rakentajien mielikuvituksen liikkeelle kuin sauna – tässä yksi tummanpuhuva liikkuva ”puhdistuslaitos”?  Komia oli taas pyörärivi. Tänä kesänä tiistai on lenkki heitetty seitsemän kertaa – joka kerta pyöriä on ollut yli kymmenen ja parhaimmillaan yli 30. Ei yhtään paha!. Omasta ja tiistai-ajajien puolesta kaikille klubilaisille Hyvää Juhannusta.

Tiistai 15.6.21 – Laukaan Satamakahvila

Porukkaa tulee pikkuhiljaa Tourulan Nesteelle ja rupattelun jälkeen letka järjestäytyi ajoon.  Jkl-Leppävesi-Vihtavuori-Laukaan satama ja sieltä kotiin, kuka ajoi suoraan ja kuka vielä mutkitteli ja viivytteli kotiin paluuta. Miksi? Jokainenhan tietää, että motoristit rakastavat vapautta, jonka moottoripyörä suo – siis iästä ja sukupuolesta riippumatta!

Motoristin tiistai-unelma

Mikä on motoristin tiistai-unelma? Kyllä, se on Laukaan satamakahvilan pehmis, a` 2,50! Nam! Se pehmis nostaa fiilistä. Jäätelö taas tarkkuutta, varsinkin kun pahvimukin pohja jo näkyy. Kesäinen ilta kirvoitti kielenkannat ja naurun remakka kuuluu väliin pitkälle.

Katselin terassilta ilta-auringossa paistattelevaa isoa venettä. Tänäkin tiistai-iltana auringon säteet saattelivat ajoamme kuten on tehnyt kaikkina tiistai-ajoiltoina. Komiota olivat parkkipaikan ”kunkut.

Tiistai 8.6.21 – Ravintola Puulaaki, Kangasniemi

Kiitos ensimmäisenä Juhalle –  ”olit lukenut huolella sääennusteet ja oikeaan suuntaan lähdettiin”. Tourulaan kokoontui runsaat 10 pyörää. Kangasniemen tie välillä huonohko ja muutamin paikoin tiereunassa soraa – taisi jollakin takapyörä hieman ”liepata”. Kahviteltiin kauniissa sataman ja Puulaveden maisemissa. Paluu Hankasalmen aseman kautta. Juhan tilaama aurinko alkoi paistamaan koko kotimatkamme ajaksi. Pysähdyin Lapassalmen sillalle ottamaan reissumme ilta-auringon värjäämän järvimaisemakuvan. Kävellessäni takaisin pyörälleni, viereeni ajoi kangasniemeläinen motoristi Risto Pölkki kysyen: ”Onko sinulla ongelma pyörässä, voisinko auttaa”? Illan kruunasi osoitus motoristihengestä!

Tiistai 1.6.21 – Kahvila-ravintola Satamakapteeni, Korpilahti

Tourulan nesteellä oli motoristejä ja pyöriä kuin lintuja kevätmuuton parvissa -upeaa. Kutsu oli selkeä, kohteena Korpilahden satama, missä olisi vastassa Keskisuomalaisen toimittaja. Aurinkoisen sään helliessä reitti Vaajakosken kautta vanhaa tietä Toivakkaan, josta edelleen Rutalahteen ja Kärkisten sillan kautta Korpilahden satamaan. Pihalla oli pieniä juttutuokioita, komeita moottoripyöriä. Myös Jukan menopeliä ihasteltiin. Korpilahdella oli motoristeja noin viitisenkymmentä ja valokuvaan ryhmittyi noin kolmisenkymmentä.

 

SEURAA INSTAGRAMISSA: