Jyväskylän moottoriklubi ry järjestää kuukauden jokaisena tiistaina motoristeille avoimet kokoontumisajot (säävaraus). Kokoontuminen Neste Tourula, kello 18.00. Kokoontumisajot suuntautuvat keskisuomalaisille teille halki pelto- ja metsämaisemien sekä kylien. Puolivälin krouvina on hyvästä ruuasta tai pikkupurtavista tunnettu kahvila tai ravintola. Puolivälin krouvin jälkeen porukka jakautuu pienempiin ryhmiin ja palaa takaisin Jyväskylän. Ilta-ajo kestää noin 2-3 tuntia kohteesta riippuen. Heinäkun ajot ajettiin: 6.7., 13.7. ja 27.7.  Jokaisesta tilaisuudesta on lyhyt kuvaus, valokuvakooste ja kuukauden kuva. Hyppää mukaan. Valokuvat ja teksti © Jorma Ursin

Kuukauden kuva: Hamburilaisannos, Ravintola Puulaaki, Kangasniemen satama

Tiistai 27.7.2021 – Kesäravintola Puulaaki, Kangasniemi

Tourulan Nesteelle tuli vajaat kymmenkunta motoristia. Herrasmies on aina  herrasmies. Hän ilmestyi kuin tyhjästä, hieroi Helkamarjan hartiat ajokuntoon. Istahti alas ja saatteli katselleen, kun viisi pyörää starttasi kohti Kangasniemeä. Tie on Toivakan jälkeen rapakunnossa, mutta ei se valittamalla parane.

Pyörät pörähtivät sataman parkkiin. Saimme hetkessä kaksi uutta ihailijaa – toivottavasti nuoresta neidistä kasvaa aikanaan motoristihenkinen. Porukalla silmissä kiilsivät Kangasniemen sataman ravintolan hampurilaiset ja pizzat. Kun menimme, emme olleet köyhiä emmekä kipeitä. Näillä pikkueväillä olomme muuttui täydentuntuiseksi. Rauhassa turistiin rauhassa, sulateltiin purilaisia ja sitten kohti kotia kuin konsanaan auringonlaskun ratsastajat!

Kotimatkan varrella ikuistin Kangasniemen Lapassalmen levähdyspaikalla Veikko Haukkavaaran suunnitteleman Kalevala-aiheisen veistos, Sotkalintu (v. 1985). Veistos on kiinnitetty kangasniemeläisen Reinhold von Beckerin muistolaatan päälle. Hän oli suomalainen kirjailija ja suomen kielen tutkija (1788-1858).

Tiistai 13.7.21 – Häyrylänranta, Konnevesi

 Aurinko hellii tiistaisia kokoontumisajojamme edelleen. Tourulan Nesteen parkissa oli uuden uutukainen HD. Mikäpä Empun oli ollessa, pyörän mittarissa 961 km – siis eipä juuri mitään. Sisäänajoahan se vain kaipaa. Turvallisia kilometrejä niin Empulle kuin uudelle pyörälle. Porukka ”paketoi” itsensä nopeasti ja käänsi selkänsä auringolle ja äkkiä liikkeelle.

Konneveden satamassa käyskenteli ihmisiä, mutta ulkoterassilla saimme pälpättää melko rauhassa ilta-auringon loisteessa. Konneveden sataman koppelit – ovat ilta-auringon loisteessa kyllä suomalaisen perinnemaisema jos mikä. Pikkuhiljaa pyörät pärähtivät käyntiin ja pikkuryhmissä kohti Jyväskylää.

Tiistai 6.7.21 – Huikon Helmi

Ei ole tänä kesänä ollut yhtään ainoaa kokoontumisajoa ilman auringon paistetta. Tänään sää oli seisovan kuuma. Hiki tuppasi istuskeli ajokamppeet päällä vaiko ilman …… Jokaisella taisi olla mielessä vain pikainen lähtö koti Huikon Helmeä.

Huikon piha-alueella ja terassilla olleiden puheet hiljenivät, kun noin 20 moottoripyörää järjestäytyi täyttäen parkkipaikan. Taisimme saada myös ihailevia katseita osaksemme. Eikä syyttä, onhan tiistai-ajot osoitus hyvästä harrastuksesta ja läheisestä porukkahengestä.

Olipa keinu millainen hyvästä, se vetää aina keinujia puoleensa – ”Heilu, keinuni korkealle! Rintojeni riemuja laulan” ……. näinhän se kesäinen keinulaulu menee……

Miehet ja naiset pyörineen pyöränsä valmiina lähtöön. Tämä nätti punainen vielä kuskiansa kaipailee – no, tulisi jo …..

 

SEURAA INSTAGRAMISSA: