Jyväskylän moottoriklubi ry järjestää kuukauden jokaisena tiistaina motoristeille avoimet kokoontumisajot (säävaraus). Kokoontuminen Neste Tourula, kello 18.00. Kokoontumisajot suuntautuvat keskisuomalaisille teille halki pelto- ja metsämaisemien sekä kylien. Puolivälin krouvina on hyvästä ruuasta tai pikkupurtavista tunnettu kahvila tai ravintola. Puolivälin krouvin jälkeen porukka jakautuu pienempiin ryhmiin ja palaa takaisin Jyväskylän. Ilta-ajo kestää noin 2-3 tuntia kohteesta riippuen. Elokuun ajot ajettiin  24.8. ja 31.8. Jokaisesta ajotapahtumasta on lyhyt kuvaus, valokuvakooste sekä kuukauden kuva. Hyppää kyytiin. Valokuvat ja teksti © Jorma Ursin

Kuukauden kuva: Kuusaan koskikahvia

Tiistai 31.8.21 – Kuusan koskikahvio, Laukaa

Tourulan Nesteen pihalle kokoontui Jyväskylän Moottoriklubin motoristeja reilu 30 ja pyöriä oli noin 30. Määrä on toiseksi suurin tämän kesän aikana. Osanottajiltaan Korpilahden tiistai-ajo ajo oli osanottajamäärältään suurin. Ilmassa oli kuitenkin suuren motoristivalloitusretken tuntua. Klubin ajo suuntautui Kuusaan Koskikahvilalle. Keski-Suomen motoristien kahvitapaaminen oli alkanut Kuusaalla jo klo 18.

Kuusaan Koskikahvilan pihalla oli hieman jälkeen 18:30 noin 60 moottoripyörää. Määrä oli himpun suurempi todellisuudessa, koska osa oli jo lähtenyt pois. Monelta ohikulkijalta ”loksahti suu auki” ihmetellessään moottoripyörien määrää. Kahvittelun jälkeen osa lähti pidemmälle vauhdikkaalle jatkolenkille Hirvaskankaan kautta Uuraisille ja edelleen Jyväskylään. Enää ei tarvita kuin aurinkoisia ilmoja loppusyksylle – selviä ajohaluja vielä kytee…..

Tiistai 22.8.21- Kafe Grillius, Hirvaskangas

Taivas oli peittynyt harmaaseen pilviverhoon 24.8.21. Tourulan Nesteen terassinvierus alkoi pikkuhiljaa täyttyä pyöristä. Puheensorina lämmitti porukan ennen lähtöä. Ilta oli kuin suoraan satujen maailmasta; paikalla oli  prinsessa ja seitsemän veljestä. He suuntasivat Vaajakosken kautta Leppäveden hyppytielle ja Laukaan läpi Hirvaskankaan Teboilille. Joukkomme antoi kivan ruiskeen kahvilan ruokamyynnille. Ruoka-annokset olivat melko tuhtia, se mikä lautaselle oli laitettu, kaikki syöntiin kuin jo lapsena opetettiin. Lämpötila hieman reilu + 10 astetta ja pikkuhiljaa kohti iltaa viileni. Viima tunki ajokamppeiden läpi, käsiä piti matkan aikana heilutella. Tiistai-ajo tänään ei ollut testi ystävyydelle. Se oli osoitus, kuinka ystävyys kestää epämukavien, kylmenneiden säiden kanssa tuoden ihmisten parhaat puolet esiin – reissussa oli kivaa.

SEURAA INSTAGRAMISSA: